Sunday, May 28, 2017

Breast ultrasound Cyprus

Ο έλεγχος του στήθους, πρέπει να ξεκινάει από νεαρή ηλικία δεδομένου ότι ο καρκίνος μπορεί να κάνει από νωρίς την εμφάνισή του, έστω και με χαμηλά ποσοστά. Μην ξεχνάτε ότι ο καρκίνος του μαστού, όσο τρομακτικός κι αν σας ακούγεται, αν διαγνωστεί στα πρώτα στάδια είναι κατά 90% ιάσιμος. Ο ετήσιος έλεγχος είναι παραπάνω από απαραίτητος ειδικά αν στην οικογένειά σας υπάρχει ιστορικό.
Μαστογραφία


Μαστογραφία είναι η ακτινολογική διαγνωστική εξέταση των μαστών. Με την ετήσια προληπτική μαστογραφία μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα τόσο οι καλοήθεις όγκοι του μαστού, όσο και οι κακοήθεις (καρκίνος του μαστού).
Η μαστογραφία είναι εξαιρετικά σημαντική εξέταση για κάθε γυναίκα, γιατί μπορεί να αποκαλύψει αλλοιώσεις και αλλαγές στο γυναικείο στήθος, πριν ακόμα γίνουν αντιληπτές από εσάς ή τον γυναικολόγο σας με ψηλάφηση. Χάρη στη μαστογραφία δηλαδή, μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του μαστού και άλλες παθήσεις.

Στις μαστογραφίες χρησιμοποιούνται ακτίνες Χ μικρής έντασης, προκειμένου να γίνει η διερεύνηση πιθανών παθολογικών αλλοιώσεων των μαστών.

Υπερηχογράφημα Μαστών


Για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, ζωτικής σημασίας εξέταση, εκτός από την μηνιαία αυτοεξέταση και την ψηλάφηση από τον γυναικολόγο, είναι ο υπέρηχος μαστού. Πρόκειται για μια απεικονιστική μέθοδο του μαστού με υπερηχητικά κύματα. Εξετάζονται οι μαστοί σε όλη τους την επιφάνεια καθώς και οι μασχαλιαίες περιοχές. Είναι μέθοδος ανώδυνη, ακίνδυνη (δεν περιέχει ακτινοβολία) και σχετικά σύντομη και μπορεί να διαχωρίσει εάν μια ανωμαλία ή ένα ογκίδιο είναι συμπαγές ή κυστικό, καλοήθες ή κακοήθες και αν χρειαστεί να σας οδηγήσει σε περαιτέρω εξετάσεις.

Τεστ Οστεοπόρωσης


Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους. Τα τελευταία 30 χρόνια η έρευνα πάνω στην Οστεοπόρωση, ξεκινώντας από το μηδέν σχεδόν, σημείωσε αλματώδη εξέλιξη, την οποία πυροδότησε το πρόβλημα Οστεοπόρωσης των αστροναυτών - κοσμοναυτών διαρκείας, αλλά και η συνεχής γήρανση του πληθυσμού.

Η οστεοπόρωση είναι ασθένεια στην οποία τα κόκαλα γίνονται εύθραυστα λόγω απώλειας οστικής μάζας.
Στους ασθενείς με οστεοπόρωση αυξάνεται ο κίνδυνος καταγμάτων.
Τα κατάγματα αυτά συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα στους καρπούς, στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις των γοφών (κατ΄ισχίον αρθρώσεις).
Στην οστεοπενία η απώλεια οστικής μάζας είναι λιγότερη από ότι στην οστεοπόρωση και ο κίνδυνος καταγμάτων είναι απομακρυσμένος. Οι ασθενείς που παρουσιάζουν οστεοπενία κινδυνεύουν να πάθουν οστεοπόρωση και  είναι πολύ περισσότεροι από ότι οι ασθενείς με οστεοπόρωση.

Ποιοι πάσχουν από οστεοπόρωση;

Η οστεοπόρωση μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι πολύ πιο συνήθης σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση. Το 80% των ασθενών που πάσχουν από οστεοπόρωση είναι γυναίκες.
Εκτιμάται ότι 1 σε κάθε 2 γυναίκες και 1 σε κάθε 4 άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών θα παρουσιάσουν στη ζωή τους κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.

Τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης

Η απώλεια οστικής μάζας δεν προκαλεί συμπτώματα. Η οστεοπόρωση εξελίσσεται αθόρυβα.
Η διάγνωση γίνεται συνήθως όταν προκαλείται κάταγμα για κάποιο λόγο όπως πτώση, στραμπούληγμα ή κτύπημα.

Η διάγνωση της οστεοπόρωσης

Ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο της υγείας των οστών είναι η μέτρηση της οστικής πυκνότητας (BMD) με τη βοήθεια του DXA τεστ (DEXA scan).
Το τεστ αυτό βοηθά στο να γίνει η διάγνωση της οστεοπόρωσης, να αξιολογούνται η δύναμη των οστών και το αποτέλεσμα των θεραπειών.

Υπερηχογράφημα Προστάτη


Το Υπερηχογράφημα είναι μια απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση που μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση των νεφρών, της ουροδόχου κύστης όπως και να υπολογίσει το μέγεθος του προστάτη αδένα. Ακόμα, μπορεί να εκτιμήσει το αν ο ασθενής "κρατάει" ούρα στην κύστη του μετά την ούρηση (μέτρηση υπολείμματος). Στο υπερηχογράφημα μπορεί να φανούν όγκοι στο νεφρό ή στην ουροδόχο κύστη όπως επίσης και πέτρες. Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτή την εξέταση δεν απεικονίζονται οι ουρητήρες (τα "σωληνάκια" που συνδέουν τα νεφρά με την κύστη απ΄όπου ρέουν τα ούρα). Δε χρησιμοποιείται ακτινοβολία και μοναδική προϋπόθεση είναι να έχει πιεί κανένας αρκετό νερό ώστε να έχει γεμίσει η ουροδόχος κύστη. Η εξέταση γίνεται ακουμπώντας και μετακινώντας τον ηχοβολέα πάνω στο δέρμα του ασθενούς.

Τι είναι ο προστάτης;

Ο προστάτης είναι ένας αδένας που έχει μέγεθος και μορφολογία σαν ένα κάστανο, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα. Η ουρήθρα είναι ο σωλήνας που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη προς τα έξω.
Ο ρόλος του προστάτη επιγραμματικά είναι να παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτωση. Το υγρό αυτό βοηθά στη μεταφορά και τη διατήρηση του σπέρματος και ονομάζεται προστατικό υγρό.

Το υπερηχογράφημα εντοπίζει την διόγκωση του αδένα καθορίζοντας το μέγεθος του σε κυβ.εκ. αλλά κυρίως δίνει πληροφορίες για την λειτουργικότητα και την μορφολογία της ουροδόχου κύστεως η οποία είναι το όργανο που επηρεάζεται άμεσα.
Έτσι, εντοπίζουμε κυρίως την κατακράτηση ούρων που είναι το αίτιο της συχνουρίας και της νυχτουρίας καθώς και την υπερτροφία και τα εκκολπώματα αυτής («κύστη προσπαθείας») που δημιουργούνται στην προσπάθεια της κύστεως να υπερνικήσει την παρεμπόδιση στην έξοδο των ούρων.
Διαγνωστικό Κέντρο Radiological Health Care Services Ltd
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2009 και δραστηριοποιήθηκε πρόσφατα το 2010 από επαγγελματίες στο χώρο της υγείας με εμπειρία πέραν των 15 ετών.
Γνωρίζοντας τις ανάγκες του Κύπριου ασθενή και λόγω της εμπειρίας μας για τα τεκταινώμενα στο χώρο της υγείας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό σαν στόχο θέσαμε την άψογη εξυπηρέτηση του ασθενή με αμεσότητα και χαμηλότερο κόστος.
Καλύτερη πoιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών χωρίς την αναγκαιότητα αύξησης των τιμών μας.
Διευκόλυνση τόσο του γιατρού όσο και του ασθενούς με άμεση αποστολή της εξέτασης στον ιατρό (εικόνες - report) την ίδια ώρα που διενεργείται η εξέταση.
Δυνατότητα πρόσβασης στην εξέταση του ασθενή από τον ιατρό ακόμα και στην περίπτωση που δεν βρίσκεται στο ιατρείο του, (παράδειγμα: επιστημονικό συνέδριο στο εξωτερικό).
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ – X-RAYS

Ακτινογραφίες όλες
Ακτινογραφίες σκολίωσης
Ακτινογραφίες για μέτρηση άκρων (ανισοσκελίας)
Οισοφάγου
Στομάχου
Λεπτού εντέρου
Διάβαση παχέως εντέρου
Πυελογραφία (IVP) ( αν κριθεί απαραίτητο γίνεται ταυτόχρονα και υπέρηχος)
Κυστεογραφία
Σαλπιγγογραφία

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ – MAMMOGRAPHY

Ψηφιακή μαστογραφία ( Δίνεται και σε ηλεκτρονική μορφή )
Βιοψία μαστού

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ – DEXA

(Lunar prodigy)
ΟΜΣΣ, AP & Σε ισχίο ή και τα δύο συγκριτικά
Ολοσωματική μέτρηση

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ

3D CT Volumetric digital with CCD sensor ( με χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας από CT )
Πανοραμική
Κεφαλομετρική
CT τομογραφία γνάθων ( για εμφυτεύματα )
CT τομογραφία κροταφογναφικών αρθρώσεων
TMJ’S ( με ανοικτό και κλειστό στόμα )
CT τομογραφία για ανίχνευση εγκλείστων
CT τομογραφία για φρονιμίτες
CT τομογραφία για ιγμορείων

ΥΠΕΡΗΧΟΙ – ULTRASOUND

Υπέρηχος κοιλιάς ( χολή – πάγκρεας κτλ )
Υπέρηχος πυέλου ( προστάτη – κύστης, μήτρας - ωοθηκών )
Υπέρηχος νεφρικών αρτηριών
Υπέρηχος νεφρών επινεφρίδιων
Υπέρηχος θυρεοειδούς
Υπέρηχος σιελογόνων
Υπέρηχος παρωτίδων
Υπέρηχος Doppler καρωτίδων
Υπέρηχος αορτής
Υπέρηχος μαστών
Υπέρηχος νεογνών ( εγκέφαλος – νεφρά – ισχία )
Υπέρηχος μυοσκελετικού ( ανά περιοχή )
Βιοψία Υπερήχων

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ (ΜRI)
MRI 1,5 tesla Siemens
Μαγνητικές τομογραφίες ( όλες οι εξετάσεις )
Μαγνητική αγγειογραφία ( όλες οι εξετάσεις )
Μαγνητική αρθρογραφία ( όλες οι εξετάσεις )
Μαγνητική μαστογραφία

Για οποιαδήποτε εξέταση μαγνητικής και πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

No comments:

Post a Comment