Monday, June 26, 2017

Oinolatreia Demetris Vrontis Wine Book Cyprus

Εμπλουτίστε τις Γνώσεις σας για το Κρασί με το Βιβλίο Οινολατρεία, Βασικές Πληροφορίες, Λεπτομέριες για τη Διαδικασία Ανάλυσης & Αξιολόγησης Κρασιού αλλά και για τον Σωστό Τρόπο Σερβιρίσματος & τους Συνδυασμούς Κρασιού-Φαγητού από τους Συγγραφείς Δημήτρης Παυλίδης και Δημήτρη Βρόντη.

Τι λένε οι ειδικοί:

Δρ Εμμανουήλ Ανδρέας, PhD, Πρόεδρος Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου, Εκπαιδευτής και Λειτουργός Δημοσίων Σχέσεων Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων
Ένα μπουκάλι κρασί, όσο καλό και ακριβό και αν είναι, αφού ανοίξει θα πρέπει να καταναλωθεί. Το βιβλίο των Δ. Παυλίδη και Δ. Βρόντη μπορεί να παραμείνει για πάντα ανοικτό, χωρίς φόβο να χαλάσει. Η συμβολή του στην αναβάθμιση της οινικής μας κουλτούρας είναι ουσιαστική και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη συλλογή του κάθε οινολάτρη.

Δρ Βογιατζής Γιάννης, PhD, Χημικός, Δρ Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II
Tο βιβλίο των Δ. Παυλίδη και Δ. Βρόντη, περιλαμβάνει μια αναλυτική, πολύ καλά δομημένη και συγχρόνως σφαιρική παρουσίαση θεμελιωδών γνώσεων γύρω από τον οίνο. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο αξιολόγησης και ταξινόμησης οινικής πληροφορίας και γνώσης με στόχο την επιμόρφωση του κοινού και των επαγγελματιών. 


Γεωργίου Θουκής, MBA, Οινολόγος/Αμπελολόγος
Συγχαίρω τους Δ. Παυλίδη και Δ. Βρόντη για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην υπάρχουσα οινική γνώση και βιβλιογραφία καθώς και για την υπέροχη και αξιέπαινη προσπάθεια τους να δώσουν στους οινόφιλους, πολύτιμες και βασικές οινικές πληροφορίες.

Παπαδόπουλος Κυριάκος, MSc, Οινολόγος, Συγγραφέας
Πρόκειται για ένα βιβλίο που γράφτηκε από γνώστες του κρασιού και απευθύνεται σε κάθε φίλο του κρασιού που επιθυμεί να γίνει γνώστης του. Με απλότητα και σιγουριά ξεδιπλώνει τα μυστικά των οίνων, και αποτελεί ένα βιβλίο - δισκοπότηρο από το οποίον καλούνται οι απανταχού οινόφιλοι να κοινωνήσουν.


Το βιβλίο Οινολατρεία ταξινομεί προσεκτικά τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για το κρασί και τα παρουσιάζει με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο. Επίσης, εμπεριέχει τις δημιουργημένες από τους συγγραφείς κάρτες γευσιγνωσίας, οι οποίες υποβοηθούν στο να εμπεδώσει ο αναγνώστης τις πληροφορίες του βιβλίου όσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά γίνεται.

Το βιβλίο Οινολατρεία έχει 5 κεφάλαια, όπου το 1 κεφάλαιο ασχολείται με τους παράγοντες που επηρεάζουν το χαρακτήρα και την ποιότητα του κρασιού, όπως αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση. Το 2 παρουσιάζει βασικές πληροφορίες για το διάβασμα της ετικέτας. Το 3 αναγράφει τα διάφορα αναγκαία αξεσουάρ του κρασιού. Το 4 παρουσιάζει λεπτομερώς την διαδικασία ανάλυσης και αξιολόγησης κρασιού και τέλος, στο 5 κεφάλαιο συνδέεται ο οίνος με τη φιλοξενία και παρουσιάζονται πληροφορίες ως προς τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού όπως επίσης και πληροφορίες που αφορούν τους συνδυασμούς κρασιού – φαγητού.


"Οινολατρεία"

Σύντομη Βιογραφία Συγγραφέων:

Δημήτρης Παυλίδης
Ο Δημήτρης Παυλίδης διδάσκει επαγγελματικά για το κρασί τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι καθηγητής ξενοδοχειακών και επισιτιστικών τεχνών. Ο Δημήτρης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, όπου απέκτησε Πτυχίο στην Διεθνή Διοίκηση Φιλοξενίας και εξειδικεύτηκε στον τομέα του κρασιού με την ολοκλήρωση της διατριβής του που είχε ως θέμα  την γευσιγνωσία κρασιού. Ο Δημήτρης συνέχισε τις σπουδές του και έλαβε Πιστοποιητικό στο θέμα της Αμπελουργίας και Οινολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δημήτρης Βρόντης
Ο Δρ. Δημήτρης Βρόντης, με εξειδίκευση σε θέματα Marketing είναι Καθηγητής και Κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι συγγραφέας 18  βιβλίων, 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 25 κεφαλαίων σε βιβλία. Έχει παρουσιάσει την ερευνητική του δραστηριότητα σε 65 διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο. Είναι επισκέπτης καθηγητής, επισκέπτης ερευνητής και εξωτερικός εξεταστής σε μια σειρά από έγκριτα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο Καθ. Βρόντης είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος σε θέματα Στρατηγικού Μάρκετινγκ, Master με διάκριση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διδασκαλία και Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι Σύμβουλος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών και πιστοποιημένος ως Chartered Marketer και Chartered Business Consultant. Ο Καθ. Βρόντης είναι Πρόεδρος του EuroMed Research Business Institute www.emrbi.com και Editor in Chief του επιστημονικού/ακαδημαϊκού περιοδικού EuroMed Journal of Business www.emeraldinsight.com/emjb.htm. Περισσότερες πληροφορίες για τον Καθηγητή Βρόντη μπορείτε να βρείτε στο http://unic.academia.edu/DemetrisVrontis/About

No comments:

Post a Comment