Monday, July 17, 2017

Bain Marie Lacor Kitchenware Cyprus Skroutz

Σκεύος Bain Marie 70w Lacor

Tο «μπεν μαρί» είναι ο πιο σωστός τρόπος να λιώνεις/ζεσταίνεις πρώτες ύλες, όπως η σοκολάτα και το βούτυρο, χωρίς να κινδυνεύεις να «κόψουν» τα υλικά σου.



Οι περισσότεροι καλοφαγάδες, γλυκατζήδες και μη, όταν φέρνουμε στο μυαλό μας το ιδανικό γλυκό φανταζόμαστε κάτι περιχυμένο με σοκολάτα. Αν το αναλάβουν οι ειδικοί όλα είναι εύκολα. Πόσο εύκολο όμως είναι να πετύχουμε την πολυπόθητη βελούδινη υφή όταν αποφασίσουμε να φτιάξουμε μια σοκολατένια απόλαυση με τα χεράκια μας; Πολύ, αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος αλλά ο σωστός τρόπος κι αυτός δεν είναι άλλος από το μπεν μαρί της Lacor!


Το μυστικό στο μπεν μαρί είναι ότι τα υλικά δεν έρχονται σε επαφή απευθείας με τη θερμότητα, οπότε ζεσταίνονται και λιώνουν σταδιακά χωρίς να καούν ή να κόψουν.

Το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα, που είναι ευαίσθητη στη θερμότητα και καίγεται εύκολα, αλλά και για να φτιάξουμε κρέμες ή σάλτσες, οι οποίες περιέχουν αυγό, που πρέπει να παστεριώσουμε.


Την κουβερτούρα δεν τη λιώνουμε ποτέ απευθείας στη φωτιά επειδή μπορεί να καεί. Η θερμοκρασία πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά και η σοκολάτα να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή της θερμότητας. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μπεν μαρί.

No comments:

Post a Comment