Friday, July 14, 2017

Diet Nutrition Panos Platritis WEIGHT LOSS Books


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ IQ


Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης δίδασκε μέσα από τον πασίγνωστο αφορισμό του ότι: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». Μετά από χίλια επτακόσια περίπου χρόνια σιγής αρκετοί σύγχρονοι επιστημονικοί φορείς του πλανήτη μας, ύστερα από σχετικές μελέτες και πειραματισμούς αναγνώρισαν πρόσφατα, ότι ο Κώος ιατροφιλόσοφος είχε δίκιο. 

Στο «Περί Διαίτης» έργο του (παρ. 2) ο Ιπποκράτης αναφέρει: «Θεωρώ ότι όποιος πρόκειται να συγγράψει ορθά για την ανθρώπινη διατροφή, πρέπει πρωτίστως να γνωρίζει και να διακρίνει την ανθρώπινη φύση γενικά, να γνωρίζει τα στοιχεία από τα οποία ο άνθρωπος συνετέθη εξ αρχής και να διακρίνει από ποια μέρη ελέγχεται. Αν αγνοεί την αρχική σύνθεση της ζωής, δεν θα καταφέρει να κατανοήσει τι προκαλούν εκείνα τα συστατικά της και αν δεν γνωρίζει ποια κατάσταση επικρατεί στο σώμα, δεν θα κατορθώσει να συστήσει ωφέλιμη διατροφή για τον άνθρωπο. 

Η φιλοσοφία του βιβλίου στηρίζεται στην παροχή στοιχειώδους διαιτολογικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο βασισμένη σε επιστημονικές αποδείξεις με τελικό στόχο την σωστή διατροφική συμπεριφορά για μακροχρόνια και ποιοτική ζωή.
130+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε θέματα Διατροφής & Άσκησης & Ψυχολογίας


Παίρνοντας κάποιος στα χέρια του το βιβλίο αυτό, δυνατόν κατ’ αρχήν να διερωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει το τρίπτυχο διατροφή - άσκηση - ψυχολογία. Πώς ακριβώς μπορεί να συσχετιστούν αυτά τα τρία μαζί; Κι όμως, διαβάζοντάς το, το ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί πολύ εύκολα. Μέσα από τις 130 + 1 ερωτήσεις – απαντήσεις που αναγράφονται σε αυτό το βιβλίο μπορεί ο αναγνώστης να κατανοήσει τη σχέση αυτή και να απαντηθούν ερωτήματα που πιθανόν να τον απασχολούν. Κρύβουν αλήθειες αλλά και πραγματικότητες που αφορούν τον καθένα μας και που επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο ζωής μας αλλά και την καθημερινότητά μας.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ


Μπορείς να τυφλωθείς, αν βλέπεις όλες τις μέρες ίδιες. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα φέρνει ένα δικό της θαύμα. Το ζήτημα είναι να δώσεις προσοχή στο θαύμα.

"Πάουλο Κοέλο, 1947-, Βραζιλιάνος συγγραφέας"

Η ζωή είναι µία και µοναδική, γι' αυτό αξιοποίησε την στο έπακρο. Σε µια εποχή που η οικονοµική δυσπραγία έχει οδηγήσει αρκετούς στο περιθώριο, η ανάγκη για µια ελπίδα, έστω και επίπλαστη, είναι τόσο αναγκαία, όσο και το οξυγόνο. 

Η µοναδική τροχοπέδη στο κυνήγι των ονείρων και στην επίτευξη των στόχων δεν είναι άλλη από τον ίδιο µας τον εαυτό. Γι' αυτό και άπειρα βιβλία αυτοβοήθειας, συγγραφείς, προπονητές ζωής και φυσικά ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές επιστρατεύονται, µε µοναδικό σκοπό την πολυπόθητη ψυχολογική ανάταση.

Η επιστήμη της ψυχολογίας παραδοσιακά ασχολείται με τα προβλήματα των ανθρώπων και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν, οπότε εξ’ ορισμού επικεντρώνεται στα λεγόμενα «αρνητικά συναισθήματα»(θυμός, ζήλεια, φόβος, άγχος, ντροπή, θλίψη) τα οποία όταν επικρατούν για μακρύ χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όπως σωματικές ασθένειες, επιθετικότητα, βία, φοβίες, κατάθλιψη, αυτοκτονίες, σεξουαλική δυσλειτουργία, διαταραχές διατροφής κλπ.

Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για την πιο σύγχρονη τάση της επιστήμης της ψυχολογίας η οποία εστιάζει στα θετικά συναισθήματα και στο πώς αυτά μπορούμε να τα ενισχύσουμε, ώστε να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σύμφωνα μ’ αυτή την προσέγγιση (θεωρία των θετικών συναισθημάτων) τα θετικά συναισθήματα, μας «ελευθερώνουν», μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να ισορροπήσουμε, να σκεφτούμε διάφορες εναλλακτικές ιδέες και λύσεις, να αναπτυχθούμε και να ωριμάσουμε.

Η βίωση θετικών συναισθημάτων όπως η χαρά, η ικανοποίηση, το ενδιαφέρον και η αγάπη, προκαλεί ευεξία τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Μέσα από τα δικά μου βιώµατα, σκέψεις και παρατηρήσεις µοιράζομαι  το κοινό το µυστικό της εσωτερικής  δύναµης του ανθρώπου με την ελπίδα να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας.

Εύχομαι αυτό το βιβλίο να σας συντροφεύει στα εύκολα και στα δύσκολα και να σας δίνει μια ανάσα ελπίδας.
WEIGHT LOSS Audio CD


Εξαιρετικό ακουστικό CD με αποτελέσματα!

Αφεθείτε στα χέρια του γνωστού διαιτολόγου Πάνου Πλατρίτη ο οπόιος έχει δημιουργήσει αυτό το CD ειδικά για εσάς!

Συμβουλές και διατροφικά τιπς
Θετικές δηλώσεις
Ιστοριές ατόμων που  τα κατάφεραν

No comments:

Post a Comment